Img
Откријте ја магијата на учењето: IQ UP! летниот камп

Добредојдовте на IQ UP! летниот камп – неверојатната прилика за вашите деца да се забавуваат, учат и истражуваат во магичниот свет на знаењето!

Со нашата мултидисциплинарна програма, ќе го искусите најдоброто од СТЕМ едукацијата, програмирањето за деца, роботиката, литературата и географијата. Овозможете им на вашите деца можност да развијат вештини, креативност и знаења преку ова возбудливо патување.

Овој летен камп е синтеза од 5 програми во една:

  • СТЕМ едукација ( наука, технологија, инженерство и математика) –
  • Програмирање за деца
  • Роботика за деца
  • Литература за деца
  • Географија

🔬 СТЕМ едукација (наука, технологија, инженерство и математика): СТЕМ едукацијата е најзабавниот начин за вашите деца да го истражат светот околу нив. Со интерактивни експерименти, истражувања, предизвици и проекти, ние ги поттикнуваме да размислуваат логично, да решаваат проблеми и да се вклучат во различни аспекти на наука, технологија, инженерство и математика. Ова им дава можност да ги развиваат критичкото мислење и креативноста.

💻 Програмирање за деца: Програмирањето е вистинска супермоќ на денешницата, и вашите деца имаат можност да ја развиваат оваа вештина преку нашата програма за програмирање за деца. Со помош на забавни и интерактивни игри, тие ќе ги научат основите на логиката и алгоритмите, и ќе ги креираат своите прекрасни апликации и игри. Ова им помага да ги развиваат критичкото мислење, решавање на проблеми и задачи и да стекнат важни вештини за дигиталната ера.

🤖 Роботика за деца: Со нашата програма за роботика, вашите деца  ќе имаат можност да се запознаат со светот на роботиката и да решаваат инженерски предизвици со помош на нашиот робот TacoBot.

📚 Литература за деца: Преку литературата, децата се воведуваат во светот на науката, забавата и учењето. Нашата програма за литература за деца ги поттикнува да ги истражуваат различните делови на светот, културите, традициите и науката. Преку интерактивни приказни, научните авантури на нашите ликови Оливер, Биби и Боби децата патуваат и го осознаваат светот и науката на забавен и интересен начин.  Со IQ UP! летниот камп, вашите мали борци за знаењето ќе станат вистински мајстори на словото и науката! Ова им помага да  развијат љубовта кон читањето, креативноста и разбирањето на различни перспективи.

🌍 Географија: Преку нашата програма за географија, вашите деца ќе се запознаат со различните континенти, држави, култури и географски карактеристики на светот. Преку интерактивни игри, карти, виртуелни тури и експерименти, тие ќе имаат можност да ги откријат најзначајните светски локации и знаменитости. Ова ги поттикнува да ги прошират своите глобални погледи, меѓукултурната свест и да ги разберат врските помеѓу луѓето и природата.

IQ UP! летниот камп со својата мултидисциплинарна програма ги обединува сите овие аспекти и им дава на вашите деца уникатна прилика да се развиваат и учат во забавна и стимулирачка средина. Нашите искусни наставници и стручници ќе ги водат во секој сегмент, ќе ја поттикнат нивната љубопитност, и ќе им помогнат да ги развијат своите СТЕМ вештини, критичко мислење, креативност и тимска работа. Тие ќе станат критички мислители, креативни решавачи на проблеми, тимски играчи и глобални граѓани. Сепак, најважното, вашите деца ќе ја откријат својата страст кон учењето и ќе се забавуваат во секој момент на оваа патување преку IQ UP! летниот камп.

Не одложувајте! Запишете ги вашите деца на IQ UP! летниот камп и дозволете им да ја искусат магијата на учењето на најзабавниот начин. Нивното искуство на ова патување ќе биде незаборавно и ќе го обележи нивниот развој и иднина.

Летниот камп ќе трае 10 дена, секој ден по 4 часа.

Контактирајте не во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Aerodrom – 070 382 269

IQ UP! Karpos – 078 887 889

IQ UP! Veles – 075 380 443

IQ UP! Prilep – 071 308 446

IQ UP! Ohrid – 078 249 507

IQ UP! Kavadarci – 075 448 873

IQ UP! Kicevo – 071 777 939

IQ UP! Stip – 079 324 249

IQ UP! Radovis – 070 226 489